Oldal kiválasztása

Igen. Tény, hogy a mai fiatalok nagy része már egészen máshogy gondolkozik, mint az idősebb generáció, egyetlen dologhoz azonban biztosan nagyon értenek. Mi lehet ez? Természetesen az internet. És ez már nem mindegy a mostani harmincasoknak, negyveneseknek sem!

Tapasztalataim szerint (bár még én is elég fiatal vagyok) az ügyfelek nem fiatalabbak, hanem egyre csak idősebbek lesznek. 🙂
Ez két szempontból lesz kihívás, még egy tapasztaltabb vállalkozónak is;

  • a leendő ügyfelek már olyanok lesznek, akik az interneten keresnek megoldást mindenre,
  • egyre több fiatal kezdi felfedezni és eltanulni a jelenleg nagyon jól megfizetett hiányszakmákat.

Az első témával már foglalkoztunk a weboldal készítésének fontosságáról szóló cikkben, de a fenti mondat is elég jól összefoglalja a lényeget. Az internetes jelenlét lassan elkerülhetetlen lesz egy minőségi vállalkozás számára, de jó hír, hogy még mindig nem késő. Viszont erre a konkurencia is bármikor rájöhet.

A második pont már egy érdekesebb téma. A cikk címe – bár erősen alapozott – mégsem teljesen igaz. Nyilvánvalóan most is számos olyan gyakorlatias és életrevaló fiatal van, aki tud és akar is dolgozni. Az aktív vállalkozó szakemberek számára az egyik rossz hír az, hogy az ilyenek nagy arányban jönnek rá, hogy a kétkezi szakmákkal elég jól lehet most keresni, és el is kezdik alaposan elsajátítani ezeket, legyen szó akár víz-gáz-villany szerelésről, asztalos munkákról vagy akár bármelyik építőipari szakmunkáról. A másik – még fontosabb rossz hírem pedig, hogy ők már alaposabban felkészülve, profi online jelenléttel fognak nekivágni a vállalkozásnak, és bizony komoly kihívói lesznek az idősebb vállalkozóknak, még ha azok tapasztaltabbak is a szakmában.

De mit tehet egy offline szakember, hogy ne maradjon le?

Természetesen az első és legfontosabb lépés, egy profi weboldal elkészítettése, referenciákkal, elérhetőségekkel, ideális esetben akár hozzávetőleges árakkal – tehát részletes információval feltöltve. Erre épül utána a teljes online marketing, aminek már számos része van, de ez most nem ide tartozik.

Ha úgy döntött nem vár tovább az első lépéssel keressen fel, én nagyon szívesen segítek benne!